In april 2008 heb ik namens zo’n 200.000 (!) mensen handtekeningen aangeboden aan minister Klink van Volkgezondheid. Deze handtekeningen waren bestemd voor de petitie Stop Baarmoederhalskanker. Het doel van deze petitie was het stoppen van baarmoederhalskanker; door middel van het inmiddels veel besproken vaccin EN door middel van aanpassing van het beleid rondom uitstrijkjes.

De toenmalige site stopbaarmoederhalskanker.nl was opgestart door een andere dame die er wegens drukte mee stopte en toen met veel vertrouwen het stokje aan mij overgedragen heeft en vanaf dat moment was ik woordvoerster van deze petitie. Met veel pijn in mijn hart heb ik onlangs bij een uitzending van Zembla gezien dat dit hele initiatief in opdracht van een groot farmaceutisch bedrijf is gestart. Dat maakt me boos en verdrietig! Het gaat ten slotte om de gezondheid van vele vrouwen!

Helaas is er inmiddels zoveel ophef rondom het vaccin dat het meest belangrijke wordt vergeten: het uitstrijkje. En daarom dit initiatief; het huidige beleid rondom baarmoederhalskanker moet veranderen.

Met deze site en jullie reacties ga ik weer naar Den Haag, weer aandacht vragen voor dit belangrijke onderwerp! Met maar één belang: meer controle, minder kanker! Geen financieel belang, geen commercieel belang, gewoon de kei harde waarheid van een jonge vrouw die op haar 26e geconfronteerd werd met “onrustige cellen”….. Voorkomen is beter dan genezen!

 

 Laat je horen, steun me en help alle vrouwen die je dierbaar zijn!