Mijn naam is Jessica Sanders. Op 26e jarige leeftijd kwam ik voor het eerst in aanraking met baarmoederhalskanker. Ik was een zogenoemde geluksvogel; ik was er op tijd bij!

Hoe begon het allemaal? Ik had al maanden, misschien onopgemerkt al jaren, last van buikklachten, eigenlijk constant het gevoel ongesteld te moeten worden. In eerste instantie dacht ik aan spanningen in privé/werksfeer. Toen beide stressfactoren over waren maar de buikpijn nog steeds niet ben ik toch maar eens naar de huisarts gegaan. Een blaasontsteking, een schimmel, alle soorten soa’s en infecties, inwendig onderzoek voor cysten, alle mogelijkheden werden uitgesloten. Er werd ook een uitstrijkje afgenomen waarbij letterlijk werd gezegd; we doen het voor de zekerheid maar waarschijnlijk haalt het niets uit, daar ben je te jong voor… Over datzelfde uitstrijkje kreeg ik 3 weken later het schokkende telefoontje. Er waren “onrustige cellen” gevonden! Mijn wereld stortte in! Dat ene telefoontje heeft mijn leven voorgoed veranderd! Drie dagen later zat ik bij de gynaecoloog, er was een afwijkende PAP-waarde gevonden, ik moest binnen 2 weken geopereerd worden. Tijdens de operatie is mij verteld door de dokters dat ik bijzonder veel geluk had gehad; als ik hier pas over 4 jaar (het moment waarop ik eigenlijk voor het eerst opgeroepen wordt voor een uitstrijkje!!) achter was gekomen dan hadden ze niet een klein stukje weg moeten halen, dan had zeer waarschijnlijk mijn hele baarmoeder eruit gemoeten! Met alle gevolgen voor de toekomst…  

Na ongeveer 6 weken lichamelijk herstel ging het leven toch weer door, dat moet ook, je hebt geen keus! Het emotionele herstel zal nog wel lang duren denk ik zo… In september 2007 heb ik mijn eerste controle gehad en daar kwam een perfect uitstrijkje uit. Een hele opluchting maar nog geen gezond-verklaring, dat komt pas na 2 jaar. Begin 2008, een jaar na de operatie, heb ik een 2e controle uitstrijkje gehad en gelukkig was ook die uitslag goed! In maart 2009 heb ik uiteindelijk het verlossende telefoontje gehad; ik ben schoon, zelfs vrij van het virus!! En dit alles al lang voor mijn 30e verjaardag. Wat als ik het niet ontdekt had...?? Daarom, steun me in deze petitie!!